DNRED: Србин у средишту афере у француској царини?

Publié: 2 août 2017 par internationalinformant dans DNRED, Douane française, EUROPE, INFOS
Tags:

БЕОГРАД/ПАРИЗ

Зоран Петровић из Ваљева у средишту је велике афере у администрацији француске државе, пишу данас београдске « Новости », док су француски листови о Петровићу писали у априлу и мају, називајући га « српским доушником који дрма царину ».

Француски « Експрес » је у тексту објављеном крајем маја навео да је Петровић (51) умешан у три правосудне истраге против француске администрације надлежне за борбу против превара, при чему се « цариницима срозао морал ».

Елитно тело царине – Национална управа за обавештавање и царинске истраге (DNRED) осумњичена је да је затварала очи пред шверцом Србина из Ваљева у Авру, заузврат добијајући од њега информације које су јој омогућавале да пресрећу трговце дрогом, цигаретама, оружјем, фалисификованом робом, наводи француски лист.

« Сви су били задовољни: DNRED је бележио рекордне подвиге који су допуњавали годишњи биланс царине, а Петровић добијао прилично издашне награде за своје услуге – 392.800 евра у 32 афере од октобра 2011. до децембра 2015. », стоји у тексту « Експреса » објављеном 31. маја.

И то није све, напомиње лист позивајући се на неименоване званичнике, јер су информације које је доставио Петровић омогућиле и да се реализују операције у иностранству, односно обимне заплене дувана на Балкану.

Лист описује Петровића као « добар извор, близак подземљу бивше Југославије » и « доброг познаника француских цариника », који је црпео информације из регионалних управа, а DNRED га је ангажовао као « доушника ».

Званично, он није више доушник DNRED-а од 2009, али незванично – та служба није желела да се лиши једног тако драгоценог извора, како је листу рекао неименовани званичник, па је предат испостави у Авру.

опширније
http://www.rtv.rs/sr_ci/evropa/srbin-u-sredistu-afere-u-francuskoj-carini_
844567.html

000000000000000000000000000000000000000000

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s